Twee auto’s in botsing met elkaar Voorthuizen

Vrijdagavond omstreeks 20:05 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een ongeval aan de Molenweg in Voorthuizen. Ter plaatse bleek het te gaan om twee voertuigen die frontaal op elkaar zijn gebotst. Hoe dit heeft kunnen gebeuren is onbekend vermoedelijk reed het ene voertuig op de verkeerde weghelft. Bij het ongeval raakte één persoon gewond. Een berger heeft de voertuigen opgehaald. Foto: 112Persfotografie

Motor in sloot tussen Barneveld en Renswoude

Vrijdagavond is een motorrijder in de sloot beland in een flauwe bocht op de Barneveldseweg, precies op de grens van Utrecht en Gelderland, tussen Barneveld en Renswoude. De motor raakte naast de weg, schampte een boompje en belandde uiteindelijk in een sloot. Naast twee ambulances werd ook de brandweer van Renswoude opgeroepen evenals een mobiel medisch team. De bestuurder is met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. De Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) van de politie onderzoekt de zaak. Foto:...

Voertuig in brand in Kootwijk

Zondagochtend is brand ontstaan in een auto in Kootwijk. De brand deed zich voor op landgoed Kerkendel. De brandweer had het vuur snel onder controle. De auto stond naast een chalet. Het voertuig liep aan de binnenzijde flinke schade op. Politie en brandweer onderzoeken de oorzaak van de brand. Brandstichting wordt niet uitgesloten.

Barneveld doet mee aan Nationale Duurzame Huizen Route

Op zaterdag 4 en 11 november vinden de opendeurdagen plaats van de Nationale Duurzame Huizen Route. Volgens wethouder Didi Dorrestijn van de gemeente Barneveld helpen ervaringen uit de eerste hand bij de stap naar energiezuiniger wonen. Bijvoorbeeld over de installatie van een warmtepomp, de opbrengst van de zonnepanelen of de bouw van een energiezuinige woning. Barneveld zegt daarom samen met huiseigenaren het verhaal over de voordelen van duurzaam wonen te willen vertellen aan alle inwoners tijdens de opendeurdagen van...

Politie zoekt getuigen van vernieling auto in Barneveld

In Barneveld is een auto vernield. Dat gebeurde bij een woning aan de Van Haersoltelaan. De bewoners troffen hun auto zwaar beschadigd op de oprit aan. De politie is op zoek naar getuigen of camerabeelden in de wijk De Vaarst waarop de dader of daders eventueel te zien zijn. Personen die iets gezien of gehoord hebben worden verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844. Anoniem reageren kan via Meldpunt M op 0800-7000.

A1 bij Barneveld dicht na ongeval

Maandagochtend is de A1 in de richting Amsterdam enige tijd afgesloten geweest bij Barneveld. De oorzaak was een aanrijding tussen twee auto's. Het verkeer werd via een parkeerplaats om de plek van het ongeval geleid. Hoe de kop-staartbotsing kon plaatsvinden wordt nog onderzocht. Er vielen geen gewonden. Op het hoogtepunt betrof de file tussen Stroe en Hoevelaken 5 kilometer.

Pilot om statushouders regio Foodvalley aan werk te helpen

In de regio FoodValley start een pilot om statushouders aan werk te helpen. Statushouders, vluchtelingen met een verblijfsstatus, en die vaak de Nederlandse taal niet of niet voldoende spreken, komen in een schakeljaar terecht. Hierin krijgen ze zowel taal- als beroepsonderwijs. Vervolgens bestaat de mogelijkheid om door te stromen naar het reguliere onderwijs. De pilot van de gemeenten Barneveld, Ede, Nijkerk, Renswoude, Rhenen, Scherpenzeel, Veenendaal en Wageningen loopt in gedurende het cursusjaar 2017-2018.

Vrouw op fiets gewond na ongeval Barneveld

In Barneveld is dinsdagavond rond kwart over negen een fietsster gewond geraakt bij aanrijding. Het incident vond plaats op de kruising van de Scherpenzeelseweg met de Plantagelaan. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurster van de personenauto kwam met de schrik vrij. De kruising is met verkeerslichten beveiligd. Het lijkt erop dat één van de partijen een rood verkeerslicht heeft genegeerd. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval.

Barneveld heeft dierentuin binnen de gemeentegrenzen

De gemeente Barneveld herbergt sinds kort een officiële dierentuin. Dat is in de praktijk echter alleen op papier het geval. Het Aeres MBO Barneveld, voorheen Groenhorst Barneveld, vroeg bij het ministerie van Economische Zaken een dierentuinvergunning aan. Het ministerie heeft hiermee ingestemd. De toekenning was verplicht om meer dan tien exotische dieren te mogen houden. De vergunning biedt ook veel nieuwe educatieve mogelijkheden. Aeres is de eerste onderwijsinstelling in ons land met een dierentuinvergunning.

Barneveld vraagt inwoners naar gevoel van veiligheid

In de gemeente Barneveld hebben 7004 willekeurig gekozen inwoners een uitnodiging van I&O Research ontvangen om de vragenlijst van de veiligheidsmonitor in te vullen. Het gaat om een onderzoek naar criminaliteit, onveiligheid, buurtproblemen en het optreden van gemeente en politie in de buurt. Door hun mening te geven, kunnen inwoners bijdragen aan de leefbaarheid en veiligheid in hun buurt. Barneveld gebruikt de uitkomsten van dit onderzoek bij het vormgeven en evalueren van haar veiligheidsbeleid. Voor de betrouwbaarheid van het...