VOC lokaal

Omroep Nijkerk, Veluwe FM, Radio Barneveld en Harderwijk FM werken samen. De omroepen tekenden daartoe op 4 december 2013 een eerste intentieverklaring. Het samenwerkingsverband is actief onder de naam “De Veluwse Omroep Combinatie”, kortweg VOC lokaal. Vanaf 1 januari 2017 is VOC Lokaal uitgebreid met Harderwijk FM. Hierdoor zijn we nu ook te ontvangen in Harderwijk.

Waarom een regionale samenwerking?

Met behulp van een klein beetje bekostiging, en veel vrijwilligerswerk, konden de lokale omroepen in onze regio blijven bestaan. Dat doen ze inmiddels ruim 20 jaar. Voor de gemeente Barneveld is er Radio Barneveld, voor Putten en Ermelo is dat Veluwe FM, voor Harderwijk is er Harderwijk FM en voor de Gemeente Nijkerk is er Omroep Nijkerk. Door de groei van het internet en digitale radio en televisiekanalen is het aanbod verveelvoudigd. Hierdoor wordt door de media-afnemer meer van de omroep verwacht dan voorheen. Daarnaast stijgen de kosten maar nemen de inkomsten niet evenredig toe.

Wat doen de samenwerkende omroepen?

De nieuwe lokale omroep is een samenwerkingsverband tussen de lokale omroepen in Barneveld, Ermelo, Nijkerk, Harderwijk en Putten en werkt onder de naam “Veluwse Omroep Combinatie”, kortweg VOC lokaal. De omroepen bundelen de krachten om betere programma’s aan te bieden aan de kijker en luisteraar. Een aantal programma’s worden op alle aangesloten omroepen uitgezonden. Daarnaast blijven de echte lokale programma’s, geproduceerd en uitgezonden door de eigen lokale omroep, bestaan. Hierdoor kan een gevarieerd lokaal en regionaal programma worden aangeboden. OmroepN is de omroep die televisie toevoegt aan het productportfolio. De televisiezender is in een groot deel van de Veluwse gemeenten te ontvangen.

Toekomst

De veranderingen zorgen voor een professionalisering, waardoor de omroepen beter aan de behoefte aan lokaal nieuws, achtergronden bij het nieuws en opinievorming tegemoet kunnen komen. Dat geldt voor alle kanalen die de omroepen bedienen; radio, televisie en internet. De radiozenders blijven bestaan en het bereik van de televisie is uitgebreid. Het primaire verzorgingsgebied van VOC lokaal bedraagt ruim 245.000 inwoners. Het bereik van de radiozenders is in totaliteit nog flink groter. Door analoge en digitale doorgifte via kabel en de vijf krachtige FM-frequenties ligt het totale bereik van VOC Lokaal Radio inmiddels op ruim 350.000 luisteraars.

Kijk voor de radioprogrammering hier

Kijk voor de tvprogrammering hier

Adverteren in dit verzorgingsgebied?? Mail naar: reclame@voclokaal.nl