Groene energie

Voorkom hoog energieverbruik door thuiswerken met deze 12 tips

Bespaar energie tijdens thuiswerken met deze 12 tips

De overheid roept op om zoveel mogelijk thuis te werken om het coronavirus gecontroleerd in te dammen. Maar let op: wanneer het hele gezin werkzaam is vanuit huis, stijgt natuurlijk het energieverbruik en daarmee ook de energierekening. Daarom maakten we een lijst met tips om energie te besparen tijdens het werken vanuit huis.

Thuiswerk tips om energie te besparen

1. Gebruik elektrische apparaten niet vaker dan normaal

Je hebt misschien de neiging om wat vaker schoon te maken, maar probeer niet iedere pauze de stofzuiger te gebruiken. Drink ook niet ineens meer koffie dan dat je op kantoor zou drinken. Thuis las je wellicht net wat meer koffiepauzes in. Bedenk dan dat je koffiezetapparaat dus steeds energie verbruikt.

2. Zet een timer terwijl je doucht

Omdat we ‘s ochtends geen reistijd meer hebben, en er daarmee meer tijd is om onszelf klaar te maken voor werk, kan de neiging ontstaan om langer te douchen. Zet een wekker en voorkom verspilling van warm water.

3. Draag je werkkleding wat vaker achter elkaar

Misschien ben je gewend om iedere dag een andere outfit aan te doen naar kantoor. Door thuis te werken kan je dit wat verlengen. Je collega’s zien je immers niet. Zo spaar je een volle wastrommel uit.

Similar Posts