Groene energie

Vloerisolatie advies op maat, hoe gaat dat?

Wat doet een energieadviseur tijdens een huisbezoek voor vloerisolatie?

Vloerisolatie zorgt voor meer comfort. Isolatie maakt de vloer tot wel 3 graden warmer. Heb je interesse in vloerverwarming? Het is slim om advies op maat aan te vragen, want iedere woning is uniek. Maak een afspraak met een deskundige adviseur, gewoon bij jou thuis. Wel fijn om vooraf te weten: hoe verloopt zo’n advies op maat?

De adviseur bekijkt de kruipruimte

Als er een kruipruimte aanwezig is, kan deze het beste van dichtbij bekeken worden. Dat betekent de kruipruimte in! Een klus die je misschien liever niet zelf doet. De kruipruimte is de ruimte tussen de bodem en de onderkant van de vloer. De adviseur controleert eerst de toegankelijkheid van de kruipruimte. Door op te meten hoe hoog de kruipruimte is kom je snel te weten of vloerisolatie überhaupt een mogelijkheid is.

Daarna checkt de adviseur of er wel eens vocht in de kruipruimte zit en of de kruipruimte leeg is. Ook kijkt hij naar de kabels en leidingen. Als er veel leidingwerk aanwezig is, kan dit gevolgen hebben voor de materiaalkeuze. Een folie is dan lastiger aan te brengen. Ook de aanwezigheid van muizen in de kruipruimte heeft effect op de materiaalkeuze van de vloerisolatie. Muizen kunnen namelijk door sommige materialen heen bijten waardoor de isolatiewaarde van het materiaal omlaag gaat.

Similar Posts